+359 877 988 511 info@justmarketing.net

Дигитален маркетинг

Проект
perfectzoom.eu

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО

Да разработим онлайн каналите за продажби. Да направим анализ на онлайн магазина на компанията и да предложим корекции с цел оптимизация на потребителското изживяване. Да увеличим качествения трафик към сайта и респективно процента на приключени сделки.

Категория

Google Ads
Website дизайн

 

За клиента

Perfectzoom.eu е онлайн търговец и вносител на оптични уреди с високо качество от реномирани производители. Телескопи, микроскопи, бинокли, монокли, камери, зрителни тръби, лупи и друго оптично оборудване и принадлежности от Levenhuk, Bresser, Meade.

Уеб сайт: perfectzoom.eu

Силни страни

Богато продуктово разнообразие. Кратки срокове на доставка. Конкурентни цени.

Слаби страни

Нишови продукти. Няма възможност за клиентски отстъпки. Няма пазарен дял. Малък бюджет за реклама.

Цели

Основният ни подход винаги е персоналното отношение към всеки отделен клиент. За нас е важно да разберем правилно нуждите и целите на нашите партньори и да изградим индивидуална стратегия за развитие.
Когато започнахме партньорството си с Perfectzoom.eu
, те бяха стартирали онлайн магазина си преди няколко месеца и реализираха много ниски обороти. Тяхната основна цел беше увеличение на продажбите, респективно печалбата. Поради спецификата на бизнеса нямаха възможност да предлагат клиентски отстъпки, чрез които да ангажираме по-широк кръг от хора. Бяхме принудени да се съсредоточим в нишата, в която клиентите познават предлаганите продукти и могат да оценят конкурентните им предимсва и цени, на база опит и информация. В таргет се превърнаха хората, които търсят специфичен и конкретен продукт.

Привличане на качествен трафик

Увеличаване на продажбите

Z

Налагане на пазара

нашата Стратегия

Website дизайн

Съсредоточихме се върху потребителското изживяване. Не искахме да изпуснем нито един клиент, който е влязъл в сайта. Предложихме нова структура и категоризация на продуктите, за да улесним процеса на пазаруване. Въведохме секция с избрани продукти, спрямо трендовете на пазара. Наблегнахме на изчистената визия и опростения дизайн. Съкратихме потребителската пътека по време на покупка. Заложихме на upsell и cross sell възможности, за да стимулираме посетителите да поръчват за по-голяма стойност.

Google Ads

Ограничения бюджет наложи да избираме само един онлайн канал за реклама. Поради нишовия характер на продуктите, заложихме на кампания в Google, където потребителите са на по-преден етап в процеса на пазаруване. Стремяхме се да ги “хванем” с точни продукти и ексклузивни предложения. Наблегнахме на конкурентните предимства на компанията, които бяха оценени високо от клиентите. Съсредоточихме се в силните месеци на пазаруване ноември-декември.

Резултати

В периода ни на работа, ние изградихме цялостна стратегия за маркетинг дейността на Perfectzoom. Поради факта, че трябваше да работим с ограничен рекламен бюджет, се стремяхме с определени маркетингови стимули да превърнем всеки посетител на сайта в клиент. Увеличихме неимоверно качествения трафик към сайта, което доведе до повишение от над 12 пъти в приходите от продажби.

Всичко това, съчетано с професионализма на нашите специалисти и отдадеността на клиента се превърна в успешен модел, позволил ни да постигнем отлични резултати в съвместната ни работа с Perfectzoom.

С помощта на маркетинговия ни екип, компанията успя много бързо да достигне нива на продажби, които да и позволяват да покрие оперативните си разходи, както и да продължи да инвестира в развитието на бизнеса си.

ДРУГИ НАШИ ПРОЕКТИ

Част от проектите, по които сме работили и се гордеем с резултата от нашата работа! Искате ли и вашият проект да бъде част от тях?

Стана ви интересно?
ще ви консултираме безплатно!

Можем да помогнем за развитието и на вашия проект! Не се колебайте, а ни напишете имейл или ни се обадете! Очакваме ви!

8 + 3 =