+359 877 988 511 info@justmarketing.net

Цялостен дигитален маркетинг

Проект
ФК етър в.търново

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО

Да подобрим комуникацията и предаването на информация от клуба към феновете. Да увеличим ангажираността на феновете. Да предоставим възможност за реализиране на продажби в цялата страна, чрез изработка на онлайн магазин.

Категория

Facebook & Instagram
Изработка на сайт
Графичен дизайн

 

За клиента

Етър Велико Търново е футболен клуб, който се състезава в най-високото ниво на българския футбол. Клубът е един от малкото, които са ставали шампион на България. През годините е изградил едни от най-големите имена на златното поколение на националния отбор на България.

Уеб сайт: etarshop.com

Силни страни

Разпознаваемо име в цялата страна. Сравнително голяма фенска база.

Слаби страни

Силна концентрация на феновете по локален принцип. Липса на рекламен бюджет.

Цели

Основният ни подход винаги е персоналното отношение към всеки отделен клиент. За нас е важно да разберем правилно нуждите и целите на нашите партньори и да изградим индивидуална стратегия за развитие.
Когато започнахме партньорството си с ФК Етър Велико Търново
, те не бяха залагали на развитие на своите онлайн канали за комуникация и притежаваха физически магазин във В.Търново. Тяхната основна цел бе да създадат цялостна бранд идентичност, чрез което да увеличат ангажираността на своите фенове, респективно продажбите на стоки и билети. Таргет им бяха феновете на клуба в цялата страна

Подобряване на ангажираността

Увеличаване на продажбите

Z

Нова бранд идентичност

нашата Стратегия

Онлайн магазин

Изработихме изцяло нов онлайн магазин, който да позволи реализирането на продажби в цялата страна. Наблегнахме на изчистената визия и опростения дизайн. Съкратихме потребителската пътека по време на покупка. Заложихме на upsell и cross sell възможности, за да стимулираме посетителите да поръчват за по-голяма стойност. Инвестицията беше покрита от продажбите в първите 2 дни.

Facebook & Instagram

Заложихме на ангажиращо съдържание, което да провокира последователите към действие. Въведохме ежеседмична игра, която предоставя информация за предстоящите срещи, но и изисква участие на последователите с възможност за награда. Систематизирахме цялата информация за футболните срещи, което повиши ангажираността с над 500%

Графичен дизайн

Придадохме модерна и нестандартна визия на всички печатни материали, които използва клуба – билети, винили, календари и др.

Резултати

В периода ни на работа, ние изградихме цялостна стратегия за маркетинг дейността на футболния клуб. Поради факта, че трябваше да работим без рекламен бюджет, заложихме изцяло на органичното и ангажиращо съдържание. Увеличихме присъствието на клуба в социалните мрежи, което доведе до повишение от над 500% в ангажираността на феновете. Това ни позволи, при стартирането на онлайн магазина, да достигнем до достатъчно широк кръг от хора, които проявиха интерес към продуктите. Развитието на социалните канали и представянето на клуба бяха от съществено значение.

Всичко това, съчетано с професионализма на нашите специалисти и отдадеността на клиента се превърна в успешен модел, позволил ни да постигнем отлични резултати в съвместната ни работа с ФК Етър Велико Търново.

С помощта на маркетинговия ни екип, клуба успя да покрие инвестицията си в създаване на онлайн магазин само за 2 дни след пускането му. В същото време достигна до множество фенове и увеличи продажбите на билети и присъствието на футболните срещи.

ДРУГИ НАШИ ПРОЕКТИ

Част от проектите, по които сме работили и се гордеем с резултата от нашата работа! Искате ли и вашият проект да бъде част от тях?

Стана ви интересно?
ще ви консултираме безплатно!

Можем да помогнем за развитието и на вашия проект! Не се колебайте, а ни напишете имейл или ни се обадете! Очакваме ви!

14 + 8 =